Lăsați vasul cu apă unde câinele dvs. poate ajunge cu ușurință la el.

Corpul câinelui tău va pierde în mod natural apă toată ziua. Pierd apă în timp ce transpira prin labe și când gâfâie. Și pierd apă când fac pipi și caca.

Un câine care pierde prea multă apă — doar 10% până la 15% din apa din corpul său — se poate îmbolnăvi foarte tare și chiar să moară. Astfel că apa pe care o pierd trebuie înlocuită.

Câtă apă este suficientă?

O regulă de bază bună: asigurați-vă că câinele dumneavoastră primește cel puțin 1 uncie de apă pe zi pentru fiecare kilogram cântărit. Asta înseamnă că un câine de 20 de kilograme are nevoie de cel puțin 20 de uncii de apă în fiecare zi. Adică mai mult de 2 căni, sau la fel de mult ca în unele sticle de apă sau sifon.

Pentru a vă ajuta să urmăriți câtă apă bea câinele dvs., notați cât de sus îi umpleți vasul cu apă și cât de mult a scăzut nivelul în ziua următoare.

Păstrați multă apă disponibilă

Lăsați vasul cu apă unde câinele dvs. poate ajunge cu ușurință la el. Deoarece câinii pot răsturna bolul în timp ce beau, folosiți unul care este făcut să nu se răstoarne și să nu se verse.

Curățați vasul zilnic. Umpleți des, astfel încât alimentarea cu apă să rămână proaspătă.

Ori de câte ori tu și câinele tău te joci în aer liber — mai ales când este cald — adu apă rece cu tine pentru ca ei să bea. Dacă câinele tău stă afară în zilele caniculare, adaugă gheață în vasul cu apă.

Unii câini sunt bucuroși să bea din toaletă. Dar aceasta nu este o sursă curată de apă! Ține capacul toaletei închis, astfel încât câinele tău să rămână afară.

A continuat

Semne de deshidratare

Când câinii nu beau suficientă apă sau dacă pierd prea multă apă, se deshidratează. Câinii mai în vârstă și câinii bolnavi, însărcinați sau care alăptează se pot deshidrata cu ușurință.

Simptomele deshidratării includ:

Puțină energie Fără interes pentru a mânca Ochi scufundați Gură uscată

Puteți folosi aceste două moduri pentru a vă verifica rapid și câinele pentru deshidratare. Dacă răspunsul nu este normal, este un semn de posibilă deshidratare:

Ridică pielea de pe spate între umerii câinelui tău. Ar trebui să se scufunde imediat la locul său normal.

Apăsați ușor pe gingiile câinelui până când presiunea creează un punct ușor. Culoarea normală ar trebui să revină imediat când scoateți degetul. De asemenea, gingiile ar trebui să se simtă alunecoase și umede.

Dacă crezi că câinele tău ar putea fi deshidratat, du-l imediat la veterinar.

Preveniți diareea la câinele dvs

Multe probleme de sănătate pot provoca diaree, inclusiv infecții cu bacterii, viruși și viermi. O boală numită parvovirus declanșează vărsături severe și diaree. Și pentru că câinele tău va pierde mai multă apă cu diaree, diareea poate duce la deshidratare.

Păstrează-ți câinele sănătos. Pentru a ajuta la prevenirea acestor boli:

Vaccinați-vă câinele în mod regulat. Păstrați-le departe de alimente vechi și gunoi. Discutați cu medicul veterinar despre tratamentele pentru a evita infecțiile cu paraziți. Referință veterinară WebMD Examinat de Amy Flowers, DVM pe 08 mai 2021

Surse

SURSE:

ASPCA: "Nutrienții de care are nevoie câinele tău," "Deshidratare," "Diaree," "parvovirus."

Fogle, B. Manual complet pentru câini ASPCA

Societatea Umanică a Statelor Unite: "Păstrați animalele de companie în siguranță la căldură."

Fundația American Kennel Club pentru sănătatea caninilor: "Deshidratare și supraîncălzire la câini."

Căpușele ar putea fi insecte mici, dar pot cauza mari probleme câinelui tău.

Verificați-vă animalul de companie pentru căpuse în fiecare zi, dacă a fost într-o zonă înierboasă sau împădurită, indiferent unde locuiți. În timp ce acești dăunători sunt mai des întâlniți în anumite părți ale țării, cum ar fi nord-estul, ei pândesc în fiecare stat din SUA continentală.

Căpușele se hrănesc cu sânge. Când unul dintre ei vă mușcă câinele, poate transmite boli precum boala Lyme și febra petală a Munților Stâncoși. Ambele pot provoca rigiditate, dureri articulare și alte probleme de sănătate. 

Este nevoie de o căpușă între 3 și 24 de ore de hrănire pentru a infecta un animal. Dar dacă știți cum să le găsiți și să le eliminați devreme, puteți reduce șansele ca câinele dvs. să se îmbolnăvească. De asemenea, puteți să vă asigurați că nu aduc unul dintre acești dăunători în casa dvs., unde s-ar putea atașa de dvs. și vă poate îmbolnăvi.

Cum să vă verificați câinele pentru căpușe

1. Oferă-le o dată înainte de a intra înăuntru, sau chiar în interiorul ușii, pentru a reduce șansele ca o căpușă să intre în casa ta.

2. Pieptănați-le prin blana cu degetele. Apăsați ușor, astfel încât să puteți simți orice umflături pe piele. Căpușele pot fi la fel de mici ca un cap de ac sau la fel de mari ca un strugure. Nu uitați să le verificați picioarele (inclusiv între degetele de la picioare), în interiorul urechilor și în jurul feței și gâtului.

3. Dacă găsiți o umflătură, despărțiți blana câinelui, astfel încât să îi puteți vedea pielea. Căutați o insectă neagră, maro sau produsrecenzie.top maro-gri. S-ar putea să vezi doar corpul căpușei sau s-ar putea să-i vezi și picioarele.

Cum să eliminați unul

1. Veți avea nevoie de o pereche de mănuși de latex sau de cauciuc, alcool pentru frecare, un unguent antibiotic sau lichid antiseptic și o pensetă curată sau un instrument pentru îndepărtarea căpușelor, pe care le puteți cumpăra de la magazinele de produse pentru animale de companie.

2. Pune-ți mănușile. Găsiți din nou insecta și despărțiți blana câinelui, astfel încât pielea și căpușa să fie expuse.

A continuat

3. Dacă utilizați o pensetă, prindeți căpușa cât mai aproape de pielea câinelui și trageți în sus. Încercați să-l îndepărtați dintr-o singură mișcare. Smucirea poate cauza o parte a corpului să se rupă și să se blocheze în pielea animalului dvs. de companie.

Dacă aveți un instrument de îndepărtare a căpușelor, puneți partea „furcată” sub insectă, aproape de piele. Nu trageți direct afară. Și aceasta poate provoca o pauză și poate lăsa o parte din dăunător în urmă. În schimb, rotiți încet unealta în sensul acelor de ceasornic de mai multe ori. Căpușa vă va da drumul câinelui.

4. Pune căpușa într-un borcan de sticlă, într-o pungă de plastic sau în altceva pe care îl poți sigila. Adăugați o linguriță de alcool. Alcoolul va ucide bug-ul. Păstrați recipientul pentru câteva săptămâni. Dacă câinele tău pare bolnav, du-ți căpușa la veterinar. Îl vor examina pentru a vedea ce fel este, ceea ce îi poate ajuta să-și dea seama dacă ți-a îmbolnăvit animalul de companie.

5. Curățați mușcătura și pielea din jurul ei cu antiseptic sau tamponați-o cu unguent antibiotic. Curățați penseta sau unealta cu alcool și spălați-vă și pe mâini.

6. Verificați des zona mușcăturii în următoarele câteva săptămâni. Sună-ți medicul veterinar dacă pare iritat sau infectat. Dacă câinele tău pare deosebit de obosit, are dificultăți de mers sau nu mănâncă sau bea ca de obicei, programează-te la medicul veterinar și ia căpușa cu tine.

Dacă nu sunteți sigur că puteți elimina o căpușă

Sună-ți medicul veterinar. Îți poți lua câinele, iar ei sau un tehnician veterinar îl vor elimina pentru tine. În plus, ei vă pot arăta cum, astfel încât să îl puteți scoate singur pe următorul.

Referință veterinară WebMD Revizuit de Amy Flowers, DVM pe 15 iunie 2020

Surse

SURSE:

Jeff Werber, DVM, Los Angeles.

CDC: „Căpușe: distribuție geografică”, „Prevenirea căpușelor la animalele dvs. de companie”, „Înlăturarea căpușelor”.

Fundația pentru sănătatea canină a American Kennel Club: „Boala transmisă de căpușe”.

Centrul de resurse TickEncounter de la Universitatea din Rhode Island: „Protejați-vă animalele de companie”. 

Societatea Umanică a Statelor Unite: „Încăpătarea câinelui tău”.

Consiliul paraziților pentru animale de companie: „Ectoparaziți: căpușe”.

Dietele cu hrană crudă pentru câini sunt controversate. Dar popularitatea dietelor — care pun accentul pe carnea crudă, oasele, fructele și legumele — este în creștere.

Ogarii de curse și câinii de sanie au consumat de mult timp diete cu alimente crude. Extinderea acestor practici de hrănire la animalul de companie din familie este o idee mai recentă, propusă în 1993 de medicul veterinar australian Ian Billinghurst. El a numit sugestiile sale de hrănire dieta BARF, un acronim care înseamnă Bones and Raw Food, sau Biologically Appropriate Raw Food.

Billinghurst a sugerat că câinii adulți vor prospera cu o dietă evolutivă bazată pe ceea ce au mâncat caninii înainte de a deveni domestici: oase crude, cărnoase și resturi de legume. Alimentele comerciale pe bază de cereale pentru animale de companie, a susținut el, au fost dăunătoare sănătății câinelui.

Mulți medici veterinari tradiționali nu sunt de acord, la fel ca și FDA. Riscurile dietelor crude au fost documentate în mai multe studii publicate în reviste veterinare.

Beneficiile potențiale ale dietei cu hrană crudă pentru câini pe care susținătorii le propun includ:

Paltoane mai strălucitoare Piele mai sănătoasă Dinți mai curați Niveluri mai ridicate de energie Scaune mai mici

Riscurile potențiale includ:

Amenințări pentru sănătatea oamenilor și a câinilor din cauza bacteriilor din carnea crudă O dietă dezechilibrată care poate dăuna sănătății câinilor dacă este administrată pentru o perioadă lungă de timp Potențial ca oasele întregi să sufoce un animal, să rupă dinții sau să provoace o puncție internă

De la cartea lui Billinghurst,Dă-ți câinelui tău un os, a fost publicată, au apărut câteva alte tipuri de diete cu hrană crudă pentru câini, inclusiv diete cu alimente crude procesate comercial, care sunt congelate sau liofilizate și diete combinate care folosesc amestecuri de cereale, legume și vitamine care sunt amestecate cu carne crudă achiziționată de proprietar. la magazinul alimentar.

Rețetele de mâncare crudă pentru câini și sugestiile de mâncare sunt ușor de găsit online și în cărți. Interesul proprietarilor de animale de companie continuă să crească, odată cu rechemarea pe scară largă a alimentelor pentru animale contaminate cu melamină în 2007 aducând noi adepți.

Dieta cu hrană crudă pentru câini: ce este

O dietă cu hrană crudă pentru câini constă de obicei din:

Carne de mușchi, adesea încă pe os Oasele, fie întregi, fie măcinate Carne de organe, cum ar fi ficatul și rinichii Oua crude Legume precum broccoli, spanacul și țelina Mere sau alte fructe Unele lactate, cum ar fi iaurtul

A continuat

„Pentru majoritatea animalelor, este mai benefic decât alimentele procesate”, spune Doug Knueven, DVM, de la Beaver Animal Clinic din Beaver, Pa.

Knueven este specializat în medicină holistică și oferă, de asemenea, consultanță pentru Nature’s Variety, un producător din Lincoln, Neb., de diete crude congelate, precum și de alimente gătite uscate și conserve.

Barbara Benjamin-Creel de la Marietta a început să ofere hrană crudă celor trei câini ai săi după ce Scooter, un ciobănesc german, a fost diagnosticat cu cancer. Schimbarea dietei a venit prea târziu pentru a-l ajuta pe Scooter, spune ea, dar ceilalți câini prosperă după doi ani de mâncare crudă pentru câini. Câinii de 11 ani par mai energici, iar unul cu probleme digestive cronice tolerează mai bine dieta crudă.

„Schimbarea hainei a fost destul de imediată”, spune Benjamin-Creel. „De asemenea, respirația lor a fost mult mai bună.”

Benjamin-Creel face singur mâncarea, dând iaurt dimineața și carne de porc, curcan sau vită măcinată crudă amestecată cu niște orez seara. Pentru a reduce costurile, ea face stocuri de carne măcinată atunci când este la vânzare. „Nu este ieftin”, spune ea, „dar cred că am evitat o mulțime de probleme legate de bătrânețe”.

Costul unei diete cu hrană crudă pentru câini variază în funcție de ingredientele utilizate și de modul în care este preparată. Pentru un câine de 30 de lire sterline, o aprovizionare pentru o zi dintr-o varietate dintr-o dietă de pui crud congelată, disponibilă comercial, costă aproximativ 2,50 USD; altele pot varia până la 5 USD pe zi. O hrană uscată pentru câini super-premium, comercială, costă aproximativ 1 USD.

Dieta cu hrană crudă pentru câini: ce arată cercetările

Lisa M. Freeman, DVM, PhD, a condus o evaluare a dietelor cu alimente crude pentru câini publicată în Jurnalul Asociației Americane Veterinare în 2001. Ea îi avertizează pe proprietarii de animale de companie împotriva lor, spunând că mulți proprietari de câini aleg diete crude bazate pe mituri online și tactici de speriere cu privire la hrana comercială pentru animale de companie.

Pentru proprietarii de animale de companie care doresc să evite alimentele comerciale, Freeman recomandă o dietă gătită de casă, concepută de un nutriționist certificat de Colegiul American de Nutriție Veterinară.

Freeman, profesor de nutriție la Școala Cummings de Medicină Veterinară de la Universitatea Tufts, spune că multe dintre beneficiile atribuite unei diete cu hrană crudă pentru câini, cum ar fi o haină mai strălucitoare, sunt în schimb rezultatul compoziției bogate în grăsimi a crudității tipice. dietă. Sunt disponibile alimente comerciale bogate în grăsimi care ar produce același efect, notează ea, fără riscul unei alimentații dezechilibrate. Suplimentele pot fi folosite și ca alternativă la creșterea grăsimilor din dietă.

A continuat

Evaluarea a analizat cinci diete crude, trei de casă și două disponibile comercial. Toți aveau deficiențe nutriționale sau excese care ar putea cauza probleme grave de sănătate atunci când sunt administrate pe termen lung, potrivit raportului.

Joseph Wakshlag, DVM, PhD, a văzut că aceste probleme apar la unii câini sub formă de blană slabă, piele proastă sau oase slabe. Prea puțină grăsime înseamnă o haină proastă; dar prea multe grăsimi și nu suficiente proteine ​​pot provoca anemie ușoară, spune Wakshlag, profesor asistent de nutriție clinică la Colegiul de Medicină Veterinară a Universității Cornell.

Wakshlag — care acceptă o anumită finanțare pentru cercetare de la Nestle Purina PetCare — spune că dietele crude de casă ar putea, de asemenea, să nu aibă suficient calciu și fosfor, provocând fracturi osoase și probleme dentare. În funcție de calitatea dietei, calciul sau fosforul pot fi, de asemenea, dificil de digerat corect, chiar dacă sunt prezente în cantități adecvate.

Studiile despre hrana crudă pentru animale de companie au arătat, de asemenea, contaminarea bacteriană. FDA a emis sugestii în 2004 pentru fabricarea hranei crude pentru animale de companie în condiții mai sigure, invocând îngrijorarea cu privire la posibilitatea riscurilor pentru sănătate pentru proprietari din manipularea cărnii. Un studiu din 2006 asupra a 20 de diete cu carne crudă disponibile în comerț a constatat că 7,1% conțineau un tip de salmonella. Bacteria E. coli a fost găsită în 59,6% din dietele cu carne crudă. Aceste bacterii pot fi, de asemenea, aruncate în fecale, ceea ce duce la o sursă potențială de expunere și infecție umană.

Studiul a luat probe, de asemenea, din patru alimente uscate și conservate pentru câini. A găsit E. coli în toate alimentele gătite, prelucrate comercial, în timpul uneia dintre cele patru perioade de prelevare și într-o marcă de hrană uscată în timpul altei perioade de prelevare.

Dieta cu hrană crudă pentru câini: îngrijorări exagerate?

Susținătorii dietelor cu hrană crudă pentru câini se grăbesc să sublinieze că alimentele pentru animale de companie procesate comercial pot conține bacterii dăunătoare, la fel ca și carnea crudă oferită consumului uman.

„Toată preocuparea cu privire la bacteriile rele este exagerată”, spune Knueven. „Când oamenii hrănesc o dietă crudă știu că nu este steril și sunt mai atenți la spălarea mâinilor. Hrănirea unei diete cu carne crudă nu este diferită de a găti pui pentru familie… trebuie să curățați blatul și cuțitul.”

A continuat

Documentul de orientare al FDA a sugerat, de asemenea, că producătorii abordează problemele de nutriție tipice într-o dietă cu carne crudă, inclusiv să se asigure că aceasta conține suficient calciu și fosfor, important pentru sănătatea oaselor. De asemenea, dietele cu carne crudă bogate în ficat pot furniza prea multă vitamina A, ceea ce poate duce la toxicitatea vitaminei A dacă este hrănită pentru o perioadă lungă de timp.

Chiar și medicii veterinari precum Knueven care susțin dietele cu hrană crudă pentru câini spun că nu sunt potrivite pentru toți câinii. Deoarece dietele sunt de obicei bogate în proteine, nu sunt adecvate pentru câinii cu insuficiență renală în stadiu avansat sau insuficiență hepatică severă.

El recomandă cainii cu pancreatită sau alte probleme digestive să înceapă cu o dietă gătită, de casă și să lămurească problemele înainte de a trece la crud. De asemenea, câinii cu cancer, tratați cu chimioterapie sau câinii cu alte boli imunosupresoare nu ar trebui să mănânce hrană crudă. Și nici cățeii nu sunt buni candidați.

„Singurul loc în care am văzut o problemă cu această dietă sunt cățeii”, spune Knueven. „Dacă nu obțineți corect raportul de calciu și fosfor, puteți avea deformări osoase și probleme de creștere.”

Funcția de sănătate a animalelor de companie WebMD Examinat de Audrey Cook, BVM&S pe 21 aprilie 2012

Surse

SURSE:

Billinghurst, I. Dă-ți câinelui tău un os, autopublicat, 1993.

Freeman, L. Jurnalul Asociației Americane Veterinare, 1 martie 2001; vol 218: pp 705-709.

Strohmeyer, R. Jurnalul Asociației Americane Veterinare, 15 februarie 2006; vol 228: pp 537-542.

U.S. Food and Drug Administration, fabricarea și etichetarea alimentelor din carne crudă pentru carnivore și omnivore însoțitoare și neînsoțitoare captive.